Hoe werkt een warmtepomp?

Hoe werkt een warmtepomp?

Industriële airconditioning of airconditioning voor in de slaapkamer? U kan een airco het best vergelijken met uw koelkast. Warmte wordt onttrokken aan de binnenlucht, waardoor een koeleffect wordt gecreëerd. De onttrokken warmte wordt in het systeem afgegeven aan de buitenlucht. Bij een warmtepomp wordt dit systeem omgekeerd, waardoor warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht (zelfs bij vriestemperaturen). Deze warmte wordt afgegeven aan de binnenlucht (bij een lucht lucht warmtepomp) of aan een hydraulisch systeem (bij een lucht water warmtepomp). Bij deze laatste stroomt dit verwarmd water dan via een leidingcircuit naar een afgiftebron in de vorm van vloerverwarming, radiatoren of ventiloconvectoren, meestal in combinatie met het verwarmen van sanitair water.

 

 

Voordelen van een Fujitsu warmtepomp

Werking warmtepomp
Energie-efficiënt
Energie-efficiënt
Binnenhuisklimaat regelen én energie besparen? Omdat er enkel elektriciteit nodig is voor het aandrijven van de compressor en de overige energie gehaald wordt uit de omgeving, is een warmtepomp de ideale manier om energiezuinig te koelen en verwarmen. In vergelijking met klassieke radiatoren heeft een warmtepomp ook minder tijd nodig om de gevraagde temperatuur te bereiken. Fujitsu toestellen kunnen een rendement hebben van meer dan 500% (SCOP 5,12). Dit wil zeggen dat wanneer u voor 1 kW elektrisch vermogen input geeft, u meer dan 5 kW vermogen output krijgt. Hierdoor is een klimaatbeheersing van Fujitsu een slimme keuze voor zowel uw portemonnee als uw comfort.
COMFORTABEL, HET HELE JAAR DOOR
Individuele controle
Met behulp van een multisplitsysteem kan u tot 8 binnenunits verbinden aan één buitenunit om de temperatuur in elke kamer of ruimte apart te regelen. Een gebruiksvriendelijke klimaatregeling die voldoet aan de individuele behoeften. Ook kan u de binnenunits van niet-bezette ruimtes eenvoudig uitschakelen, wat kostenbesparend is. Bovendien kan u in een multisplitsysteem verschillende modellen binnenunits (wandmodel, vloermodel, cassettemodel, …) met elkaar combineren zodat de verschillende temperatuurregelaars van de centrale warmtepomp naadloos aansluiten bij de stijl van uw ruimte.
Het hele jaar door het beste comfort
Het hele jaar door het beste comfort
Uw woonkamer verwarmen op gure herfstdagen of uw slaapkamer afkoelen tijdens een hittegolf? Fujitsu warmtepompen zijn geschikt voor klimaatregeling in ieder seizoen. Met één druk op de afstandsbediening kan u eenvoudigweg switchen van koelen naar verwarmen of vice versa. Diverse split-toestellen zijn ook uitgerust met een automatische omschakelmodus, waarmee de warmtepomp automatisch schakelt tussen verwarmen en koelen op basis van de ingestelde temperatuur en de kamertemperatuur. Zo blijft ook op wisselvallige dagen het klimaat in uw ruimte optimaal.
Betrouwbaar
Betrouwbaar
Ons uitgebreid gamma warmtepompen heeft een zeer hoge betrouwbaarheidsgraad dankzij de vele kwaliteitscontroles tijdens het productieproces. Ook is elk van de 5 productiefaciliteiten van Fujitsu ter wereld gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement). De jarenlange expertise van Fujitsu op vlak van HVAC in combinatie met de testen in diverse labo’s garanderen een uitstekende kwaliteit en een lange levensduur van alle warmtepompen, groot of klein.
Stille werking
Stille werking
Wie kiest voor een warmtepomp van Fujitsu haalt een stille warmtepomp in huis! Onze toestellen zijn zo ontworpen dat u de werking ervan voelt, maar niet hoort. Zo kan u dankzij de Quiet Fan Mode of Low Noise Mode ook ’s nachts genieten van tiptop klimaatbeheersing in uw slaapkamer, zonder dat uw nachtrust wordt verstoord. Omdat een warmtepompsysteem steeds bestaat uit een binnen- en buitenunit worden componenten die geluid kunnen voortbrengen, zoals de compressor en de motor, geïntegreerd in de buitenunit.
Eenvoudige installatie
Eenvoudige installatie
Voor het installeren van een Fujitsu warmtepomp dient u geen speciale ruimte te voorzien, noch heeft u meters kanaalwerk nodig om een binnen- en buitenunit te verbinden met elkaar. Met behulp van dunne, koperen leidingen kan een warmtepompinstallateur het systeem perfect plaatsen en activeren, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.
EEN DESIGN VOOR IEDER INTERIEUR
Een design dat past in elk interieur
Het Fujitsu gamma heeft warmtepompen in alle stijlen en kleuren. Zo zijn de lucht lucht warmtepompen beschikbaar in wandmodellen, vloermodellen, plafondmodellen, cassettemodellen, die perfect passen in een systeemplafond en waarbij enkel het paneel zichtbaar is, of kanaalmodellen, die geïntegreerd zijn in het (vals) plafond en waarbij enkel een rooster zichtbaar is. De lucht water warmtepompen kunnen aangesloten worden op bijvoorbeeld vloerverwarming.
Makkelijk in gebruik
Makkelijk in gebruik
Dankzij de FGLair app kan u uw warmtepompsysteem eenvoudig bedienen via uw smartphone of tablet, mits installatie van een wifi-module. Via de gebruiksvriendelijke interface van onze temperatuur app kan u eenvoudig uw airconditioning in- en uitschakelen, de temperatuur wijzigen of een minimumtemperatuur instellen. De FGLair app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.